fbpx
Сьогодні
17:26 24 Тра 2018

Трагедія MH17: Австралія вірить у центральну роль Росії

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп стверджує, що нові висновки слідчих у справі збиття малайзійського "Боїнга" над Донбасом вказують на центральну роль Росії у катастрофі.

У заяві міністра вказано, що сьогодні Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 оприлюднила висновки, "які свідчать про центральну роль Росії у трагічному збитті літака 17 липня 2014 року", передає ЄП.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Бішоп підкреслює, що ці дані доповнюють більш ранні висновки слідчих, згідно з якими ЗРК "Бук" прибув на схід України з Росії та після збиття літака повернувся на територію РФ. Місцем запуску ракети стала підконтрольна проросійським бойовикам територія Донбасу.

"Те, що складну зброю, яка належить російській армії, було відправлено і використано для збиття цивільного літака, має стати причиною серйозної міжнародної стурбованості. Ми обговорюємо ці висновки з нашими партнерами і розглядаємо наші варіанти", – йдеться у заяві глави МЗС Австралії.

Дипломат окремо наголосила, що Австралія повністю впевнена у незалежності Спільної слідчої групи та її розслідування.

"Австралія і наші партнери зі Спільної слідчої групи об'єднані у прагненні до справедливості задля тих, хто втратив своє життя, в тому числі для 38 осіб, які називали Австралію домом, та їх близьких, і прагне притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за цей звірячий вчинок", – додала міністр.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: