fbpx
Сьогодні
12:44 24 Тра 2018

Рейтинг бідності: Україна входить до ТОП-10 країн, які найбільше витрачають на продукти

Українці через наднизькі доходи витрачають ледь не половину свого доходу на харчі.

Відповідні дані навів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до ТОП-10 країн, громадяни яких найбільше витрачають на продукти.

Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь, то наша країна входить до ТОП-5 держав світу з найвищими витратами.

Українці, за даними Сполучених Штатів, витратили в 2016 році 38% від усіх доходів на продукти та 8,1% на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи склали 46,1%.

Країною, де громадяни мають найменші витрати на продукти та шкідливі звички, є Сполучені Штати.

Американці позаминулого року витратили лише 6,3% своїх доходів на харчування та 2% на алкоголь та сигарети, що складає загалом 8,3%.

У Європі найменші витрати в британців – лише 8,1% на продукти та 3,8% на віскі та сигари. Останнє місце за дослідженнями в Нігерії, громадяни якої на все це витрачають майже 60%.

Наші сусіди поляки витрачають на харчування 16,5% та 6,2% пропивають. Китайці проїдають 22,5% та ще 2,3% платять за згубні звички.

У Єгипті, до якого багато українців їздять відпочивати, 36,7% доходів витрачається на їжу та 4,5% на тютюн.

Загалом Україна опинилася у рейтинг між Єгиптом та Пакистаном.

Фактично цей рейтинг можна назвати рейтингом бідності, оскільки він показує, яку частину доходу людям потрібно витрачати на харчі.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: