fbpx
Сьогодні
17:52 24 Тра 2018

Політв’язні: в Австралії на показі "Кіборгів" вимагали звільнити Сенцова

Глядачі фільму «Кіборги» в Австралії приєдналися до міжнародної акції з вимогою від Росії звільнити кримського режисера, українського політичного в'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Мало хто знає, що війна Росії проти України створила категорію політичних в'язнів, таких як відомий кримський кінорежисер Олег Сенцов, який після окупації українського Криму був кинутий у в'язницю за сфабрикованими звинуваченнями", – наголосив у виступі під час презентації фільму посол України Микола Кулініч.

Найактивніше заклик до звільнення Сенцова підтримали українці Австралії, які традиційно долучаються до кампаній із захисту українських політв'язнів.

"Нам відомо, що 18 травня підтримати Сенцова вийшли актори, які зіграли у фільмі "Кіборги" і що 1 та 2 червня перед Чемпіонатом світу з футболу в Росії запланована глобальна акція за звільнення Олега Сенцова. Ми хочемо, щоб і Австралія була почута", – заявили австралійські українці.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: