fbpx
Сьогодні
11:52 24 Тра 2018

Маск створить сервіс оцінки ЗМІ під назвою Pravda

Ілон Маск, власник компаній SpaceX і Tesla, збирається створити сервіс для боротьби з фейками.

Про це він написав у себе на Twitter.

"Збираємося створити сайт, на якому публіка може оцінювати правдивість будь-якої статті і відстежувати рейтинг довіри з плином часу до кожного журналіста, редактора та публікації. Думаю про те, щоб назвати його "Pravda", – написав Маск.

Він також запустив голосування, в якому запитав своїх підписників, чи вважають вони такий ресурс корисним, а журналістам, яким не подобається ця ідея, запропонував переконати своїх читачів проголосувати проти неї.

Ймовірно, причиною виникнення такої ідеї послугувало те, що Маск наразі свариться із пресою – він розкритикував журналістів за упереджене висвітлення подій, що стосувалися справ Tesla.

В якості прикладів він заявив, що аварії за участю автівок Tesla привертають більше уваги в ЗМІ, ніж автівки інших брендів, що стали учасниками ДТП.

В свою чергу, ресурс Gizmodo пише, Маск обрав назву Pravda для нового сервісу посилаючись на "головну державну газету Радянської Росії".

Як зауважив журналіст Марк Харріс, корпорація Pravda була сертифікована як іноземна корпорація в штаті Делавер 18 жовтня минулого року.

Її головою названий Джаред Бірчхолл, якого також називають президентом проекту Ілона Маска Neuralink, а також директором The Boring Company.

Ілон Маск підтвердив цю інформацію журналістам Gizmodo і заявив, що візьметься за Pravda, "як тільки закінчить роботу над Model 3".

Він відмовився підтвердити участь інших осіб у цьому підприємстві.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: