fbpx
Сьогодні
Відео 12:45 24 Тра 2018

Disney створили робота-каскадера, який робить сальто

Американська компанія Disney створила нового робота, який у якості каскадера вміє роботи різноманітні трюки.

Про це пише The Verge.

Розробкою займалися інженери Disney Research.

Поки робот виглядає як палиця з трьох різних частин, які можуть складатися під час польоту. І поки що пристрій не може приземлятися на повністю прямі ноги.

Компанія планує використовувати робота для допомоги акробатам в роботі над трюками. Видання відзначає, що в подальшому робот цілком може замінити каскадерів.

Робот Stickman поки тестує технології підтримки балансу. Багато розробників робототехніки створюють пристрої, які можуть утримувати рівновагу на двох ногах, проте мало з цих розробок можуть здійснювати стрибки і не падати після цього.

Завдяки трьом датчикам, закріпленим на спині, Stickman може точно вимірювати відстань до землі. Вони спрямовані в різні боки, що дозволяє роботу координувати свою висоту навіть тоді, коли він обертається.

У майбутньому дослідники планують збільшити кількість датчиків і допоміжних двигунів, що дозволить роботам наступного покоління виконувати все більш складні трюки.У повністю розкладеному стані робот має довжину 2,1 метра.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: