fbpx
Сьогодні
16:14 24 Тра 2018

"Булочки для Путіна": активісти провели акцію на підтримку Сенцова

У Києві біля посольства Росії пройшла акція на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє 24 травня "Інтерфакс-Україна".

"Те, що ця будівля (посольства РФ в Києві) виглядає абсолютно порожньою і забарикадованою і може здатися, що ми стоїмо тут без сенсу. Це не так. У цьому є сенс. Тому що представники влади РФ бачать і чують цю акцію, як би вони не робили вигляд, що цього немає – це є ", – сказав на акції правозахисник, координатор проекту "Без кордонів" Максим Буткевич.

Він закликав усіх організовувати і підтримувати акції для солідарності з Сенцовим.

"Зараз ми як суспільство приходимо до тями після шоку, який викликала новина про оголошення голодування Олегом Сенцовим, тим більше ми знаємо, що якщо він цей сказав – він це буде робити", – зазначив він.

"Але ми також знаємо, що у такого шоку дуже коротке дихання, ми можемо вже за тиждень звикнути до того, що це буде частиною нашого повсякденного ландшафту, і ця хвиля підтримки акцій солідарності стане все меншою. Давайте не допустимо цього", – закликав Буткевич .

До акції приєдналися українські літератори, художники, журналісти та громадські активісти.

Учасники акції прочитали вірші на підтримку Сенцова і поклали біля входу в посольство булочки з людськими фігурками всередині, їх кількість відповідає числу політв'язнів (64).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: