fbpx
Сьогодні
20:15 23 Тра 2018

Резонанс: українська сторона заплатила $400 тисяч за зустріч Порошенка з Трампом

Особистому адвокату президента США Дональда Трампа Майклу Коену таємно заплатили $400 тисяч за організацію зустрічі між президентом України Петром Порошенком і Трампом.

Про це повідомляє BBC з посиланням на інформовані джерела в Києві.

За словами співрозмовників агентства, оплата була здійснена посередниками, які діяли в інтересах Порошенка. При цьому Коен не був зареєстрований як представник України, як того вимагає американське законодавство.

Високопоставлений співробітник української розвідки в адміністрації президента України розповів, що за послугами Коена звернулися в зв'язку з тим, що українські лобісти і посольство України в Вашингтоні могли організувати Порошенку не більше, ніж протокольну фотозйомку з Трампом. Порошенко ж потрібно було щось, що можна було б назвати "переговорами", зазначає BBC.

Згідно з повідомленням, колишній помічник Порошенка звернувся за допомогою до неназваного українського депутата. Він, в свою чергу, через особисті контакти в єврейській благодійній організації в штаті Нью-Йорк вийшов на Майкла Коена.

За інформацією одного з джерел, Коену заплатили $400 тисяч за зустріч Порошенка з Трампом. Друге джерело в Києві уточнило, що загальна сума, виплачена Коену, становила $600 тисяч.

Видання зазначає, що на даний момент невідомо, чи знав Трамп, що зустріч з Порошенком була оплачена. На Банковій відмовилися від коментарів.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: