fbpx
Сьогодні
19:32 23 Тра 2018

Кличко заявив, що кияни сидять без гарячої води через борги Ахметова

НАК "Нафтогаз України" відмовився підписувати договори на поставку газу з комунальним підприємством "Київтеплоенерго" через невирішене питання боргових зобов'язань "Київенерго" на суму майже 5 мільярдів гривень.

Про це на засіданні Київради повідомив мер міста Віталій Кличко, передає прес-служба міської адміністрації.

Кличко нагадав, що для повноцінної роботи недавно створеного комунального підприємства "Київтеплоенерго", яке приймає на себе функції по теплозабезпеченню міста після припинення угоди з "Київенерго", необхідне укладення договорів з "Нафтогазом" на постачання природного газу.

"Київтеплоенерго" звернулося до "Нафтогазу", проте отримало відмову.

"Відмову мотивують наявністю боргів попереднього користувача – "Київенерго". Розмір боргів – майже 5 млрд грн. Це борги, які накопичувалися роками. І їх доля повинна вирішуватися на національному рівні, враховуючи масштаб питання", – заявив міський голова.

За словами Кличка, "Київтеплоенерго" не може взяти на себе зазначені боргові зобов'язання.

"Першочерговим завданням для підприємства є підготовка до зими, закупівля необхідної техніки і створення ресурсної бази для надання сервісу киянам", – додав мер і зазначив, що проблема боргових зобов'язань приватної компанії "Київенерго" перед "Нафтогазом" має вирішуватися окремо від питання газопостачання міста і стабільної роботи теплопостачальних підприємств.

"Проблема боргових зобов'язань однієї компанії перед іншою не повинна впливати на безперебійність надання послуг для жителів міста. Такий варіант виходу із ситуації ми пропонуємо "Нафтогазу", – зазначив мер.

Як повідомлялося, напередодні комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку схвалила проект рішення, який передбачає, що боргові зобов'язання з оплати спожитих енергоносіїв та послуг з їх транспортування та постачання ПАТ "Київенерго" не підлягають передачі і переведенню на КП "Київтеплоенерго", яке оформляє на себе тепломережі та інші активи.

Місто наполягає на тому, щоб два питання – поставка газу для Києва і вирішення проблеми заборгованості "Київенерго" вирішувалися окремо.

У свою чергу в прес-службі НАК "Нафтогаз України" пояснили, що відповідно до закону "Про теплопостачання", договір на поставку газу може бути укладений з правонаступником реорганізованої теплопостачальної та/або теплогенеруючої організації виключно за умови погодження порядку погашення заборгованості за попередній період.

При цьому "Київтеплоенерго", відповідно до закону, стає правонаступником боргів "Київенерго".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: