fbpx
Сьогодні
21:35 23 Тра 2018

Інфраструктура: Омелян хоче відкрити 25 нових аеропортів в Україні

Одним з головних завдань розвитку інфраструктури в Україні на найближчу перспективу є будівництво сучасних аеропортів та модернізація наявних.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Я зараз намагаюся переконати уряд і парламент, що ми маємо проголосувати в наступному році в бюджеті 2019 року мінімум 10 млрд грн на будівництво мінімум 4-5 злітних смуг у різних точках України. Якщо таке фінансування буде хоча б упродовж 3-4 років, ми будемо мати 25 повноцінних нових аеропортів в Україні", – заявив міністр.

Він нагадав, що в 2016-2017 роках відомство докладало зусиль, щоби створити конкурентний ринок авіаційних перевезень, залучити максимальну кількість компаній і вирівняти ціни у бік зниження, що йому вдалося. Нині ж на перший план виходить питання будівництва нових злітних смуг, нових летовищ.

У Мінінфраструктури вважають, що має бути принаймні один аеропорт на область. Програма розвитку регіональних аеропортів вже розроблена, наразі йде робота з міжнародними інвесторами щодо можливості залучення додаткового фінансування, у тому числі й кредитного, додав керівник відомства.

Омелян зауважив, що цього року почалося будівництво злітної смуги в Одесі, у ключовому аеропорту Півдня України.

Розвиток аеропортів допоможе підвищити пасажиропотік у державі. За результатами 2017 року через українські аеропорти пройшло понад 16 млн пасажирів. А, за оцінками Омеляна, пасажиропотік "може легко досягти 40 млн". У тому числі "Бориспіль" може обслуговувати 20 мільйонів пасажирів упродовж найближчих 2-3 років, переконаний міністр.

Він також поінформував, що планується відкриття законсервованого терміналу F столичного аеропорта і використовувати його для лоукостерів.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: