fbpx
Сьогодні
16:38 23 Тра 2018

ДСНС хоче закрити 155 ТРЦ по всій Україні

Державна служба з надзвичайних ситуацій подала до суду на закриття 155 торговельно-розважальних центрів та 30 лікарень після перевірок пожежної безпеки.

Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні Кабінету міністрів України.

"За порушення до суду подано позови на закриття 405 об'єктів. З них 155 ТРЦ, що складає 7% від перевірених об'єктів, лікарень — 30, чи 6%, дошкільних і шкільних закладів 220, чи 2% від перевірених об'єктів", –  зазначив Чечоткін.

Загалом перевірили понад 32 тисячі об'єктів, з яких 4 тисячі ТРЦ, майже 2 тисячі лікарень та понад 25 тисяч шкіл та дитячих садків.

"На сьогодні перевірено 13 тисяч 360 об'єктів, що складає 41% від запланованої кількості, з яких 10 тисяч 720 шкільних та дошкільних закладів, 500 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 2 тисячі ТРЦ та об'єктів дозвілля", – зазначив голова служби.

За його даними, перевірки виявили понад 167 тисяч порушень.

"Перевірками виявлено понад 167 тисяч порушень, з яких майже 63 тисяч, а це 37% відсотків, не усувались протягом тривалого часу", — повідомив Чечоткін.

Також він зазначив, що найгірший стан виявили перевірки у Чернівецькій, Волинській, Дніпропетровській та Одеській областях. Всього на керівників об'єктів наклали 12 тисяч 837 адмінстягнень.

Нагадаємо, уряд доручив Міністерству внутрішніх справ, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади провести масштабну перевірку безпеки шкіл, дитячих садків та інших місць масового скупчення людей.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: