fbpx
Сьогодні
Фото 17:47 22 Тра 2018

У ботанічному саду Києва встановили 100-метровий "золотий батон", як символ корупції

22 травня в Національному ботанічному саду ім. Гришка Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) презентувала інтерактивний "Парк корупції", відкриття якого відбудеться 1 червня.

Конструкція парку загальною площею 700 кв. м. представлена ​​з 9 надувних куполів. Тут можна побачити 100-метровий золотий батон, срібну "Кімнату корупціонерів", побувати в куполі "Боротьба", висотою в 3-поверховий будинок, що розповідає про те, як борються з корупцією в Україні та світі і погуляти в напівпрозорої сфері "Країна, яку ми намрієте ".

Цікаво, що зверху "Парк корупції" нагадує ящірку, яка в разі втрати хвоста відрощує новий – аналогія більш, ніж прозора. А поблизу – купола схожі на великі мильні бульбашки – символи порожніх обіцянок, які завжди супроводжують корупцію.

У парку можна дізнатися, як з корупцією боролися в стародавньому Шумері, як карали корупціонерів в Вавилоні і Єгипті, як корупція знищила Османську імперію і збанкротила сотні тисяч людей під час будівництва Панамського каналу. Тут же можна побачити справжні монети Римської імперії і зімбабвійські трильйони – символи найбільших інфляцій в історії людства.

На презентації парку також був присутній Голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі. Він запевнив, що ЄС залишається відданим Україні в підтримці щодо боротьби з корупцією.

"Наступним важливим кроком буде створення в Україні Антикорупційного суду. Разом з тим Антикорупційна ініціатива ЄС реалізує широкомасштабну інформаційну компанію, яка включає в себе і цей" Парк корупції ", – сказав він.

З 1 червня парк буде працювати три тижні. Вхід в парк безкоштовний, але щоб в нього потрапити необхідно купити квиток в Національний ботанічний сад ім. Гришко за 50 гривень. Всі кошти, виручені за продаж квитків, будуть спрямовані на розвиток ботанічного саду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: