fbpx
Сьогодні
19:57 22 Тра 2018

Газове отруєння у школах: в уряду вимагають розробити механізми протидії

Кабінет міністрів України має напрацювати механізм запобігання і реагування на ситуації з масовим отруєннями за допомогою розпилення невідомих речовин у школах.

Про це повідомила представник президента у ВР Ірина Луценко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми б дуже просили Кабінет Міністрів організувати відомчу групу, міжвідомчу координаційну раду для того, щоб виробити механізм реагування на такі випадки… Звертаюся від всього парламенту до Кабінету Міністрів, ДСНС, МВС організуватися і виробити механізм, щоб убезпечити дітей України від такої ситуації, яка складається, від хаосу, паніки та отруєнь", – заявила Луценко.

Представник президента таож додала, що у 22 травня з'явилась інформація про те, що під час шкільної лінійки розсипали невідому речовину, після чого дітей доправили до лікарні з симптомами отруєння. Це вже четверта область, де за останній місяць трапилася така подія.

  • Нагадаємо, 8 травня у Черкасах госпіталізували 42 дітей, бо вони почали втрачати свідомість під час шкільної лінійки.
  • За інформацією прес-служби МОЗ, у Черкасах до обласної лікарні з симптомами отруєння звернулися 94 дитини, 53 з них і двоє дорослих госпіталізовані.
  • В. о. міністра охорони здоров'я Супрун припустила, що отруєння могло бути викликано проблемами з каналізацією, або витоком бензину на території військової частини: речовина після дощу випарувалася і діти її вдихнули.
  • Схожий випадок стався у Новомосковську Дніпропетровської області, де у 16 дітей раптово погіршилось самопочуття під час шкільної лінійки.
  • Також у Кривому Розі 4 студентів втратили свідомість під час параду до Дня примирення.
  • 11 травня у Павлограді на Дніпропетровщині в загальноосвітній школі №15 розпилили невідому речовину, понад 600 учнів і вчителів вивели з будівлі.
  • 19 травня у Польщі евакуйовали зі школи понад 300 дітей через розпилення невідомої речовини.
  • 21 травня в Миколаєві повідомили про 36 госпіталізованих із отруєнням школярів.
  • 22 травня у харківській школі №3 в результаті розпилювання невідомого газу 31 дитина звернулася по допомогу до медиків, з них 15 – госпіталізували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: