fbpx
Сьогодні
12:50 21 Тра 2018

У нашій Сонячній системі є ймовірно ще одна планета, - вчені

У Сонячній системі можливо є дев'ята планета, яка знаходиться на околиці системи і не відбиває сонячного світла.

Про це пише Popular Mechanics.

Вчені вже багато років полюють за найбільш віддаленою планетою у Сонячній системі, яка нібито складається з темного матеріалу, від якого не відбивається сонячне світло.

Прямого доказу її існування і досі не знайдено, проте чергова непряма знахідка свідчить про наявність якогось великого об'єкта на околиці системи.

Знайдений ще у 2014 році за допомогою Dark Energy Survey об'єкт 2015 BP519 відноситься до транснептунових об'єктів – його відстань до Сонця змінюється в розмірі від 35 до 862 земних орбіт, а кут нахилу орбіти становить 54 градуси.

Розмір у 400-700 км робить тіло кандидатом в карликові планети, а один оберт навколо Сонця BP519 здійснює аж за 8912 років і 1 місяць.

Видання зазначає, що всі об'єкти, що знаходяться від Сонця далі, ніж Плутон, обертаються навколо зірки під дивною траєкторією, що вказує на існування ще одного дуже великого об'єкта, який перетягує орбіту в свою сторону.

Вчені роками моделювали орбіту BP519 з таким дивним нахилом і в підсумку дійшли висновку, що на неї щось дуже сильно впливає.

Невідомо, коли астрономи знайдуть цю планету, оскільки вона має розташовуватись в кілька разів далі, ніж Плутон, а отже об'єкт не можуть нормально розгледіти земні телескопи.

Більш того, поки вчені поки не розуміють, куди точно потрібно дивитися.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: