fbpx
Сьогодні
10:28 21 Тра 2018

Сущенко не був журналістом, коли в'їжджав до Москви, - МЗС Росії

Роман Сущенко, фото Укрінформ

Український журналіст Роман Сущенко начебто не подавав документи на отримання робочої візи працівника ЗМІ, коли в'їжджав до Москви.

Про це заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова.

За її словами, українець нібито не був журналістом, коли він в'їжджав на території Росії, адже про це свідчать оформлені ним документи.

"Він не подавав документи та заяву на оформлення журналісткої візи, або акредитації МЗС, або якоїсь іншої форми діяльності він не заявляв, яка хоча б побічно свідчила, що він буде займатися інформаційною роботою", – наголосила Захарова.

Вона зауважила, що Сущенко жодного разу не заявляв про свої повноваження як журналіста, з точки зору юридично-підтвердженого факту.

Тому, за її словами, його затримання не можна порівнювати із затриманнями журналістів  "РИА Новости Украина", які "мали весь пакет українських документів на здійснення своєї діяльності".

Нагадаємо, в жовтні 2016 року українського журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка арештували в Москві за звинуваченнями в шпигунстві.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: