fbpx
Сьогодні
22:22 21 Тра 2018

США закликали РФ вивести свої сили з Абхазії та Південної Осетії

Фото CNN

Державний секретар США Майк Помпео заявив про підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності Грузії й закликав Росію вивести сили з Абхазії і Південної Осетії та скасувати визнання самопроголошеної державності цих регіонів.

З такою промовою глава Держдепу виступив у понеділок, під час зустрічі в Вашингтоні з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати підтримують суверенітет Грузії й територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах. Ми закликаємо Росію виконати всі її зобов'язання за Угодою про припинення вогню від 2008 року, вивести свої сили на доконфліктні позиції, скасувати визнання грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії незалежними державами та забезпечити вільний доступ гуманітарної допомоги до кожного з цих двох регіонів", – заявив державний секретар США.

Помпео зауважив, що цього року виповниться вже 10 років з моменту вторгнення Росії в Грузію.

"Сполучені Штати однозначно засуджують окупацію Росією грузинської території. Насильницьке вторгнення Росії в Грузію є явним порушенням міжнародного миру та безпеки й суперечить основним принципам Статуту ООН та Гельсінським заключним актам", – заявив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що окуповані росіянами грузинські території Абхазії та Південної Осетії є невід'ємною частиною Грузії.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: