fbpx
Сьогодні
Документ 12:31 21 Тра 2018

Проти ЦПК Шабуніна відкрили ще одне провадження

Проти Центру протидії корупції, говововою якого є Віталій Шабунін, відкрили кримінальне провадження через начебто перешкоджання журналістській діяльності.

Про це повідомляє прес-центр організації.

"Підставою для початку провадження стала заява блогера-провокатора Всеволода Філімоненка за начебто перешкоджання його журналістській роботі, коли він зустрічав Устінову та її цивільного чоловіка в травні 2017 в аеропорту Бориспіль", – пише ЦПК.

Зазначимо, що Олександра Устінова є член правління ЦПК.

"Початок цього кримінального провадження за начебто перешкоджання журналісту є тиском та черговою спробою провокатора перетворити себе на жертву", – стверджує Олена Щербан, юрист ЦПК.

Зазначається, що 7 травня 2017 року о 06.30 ранку члена правління ЦПК Олександру Устінову, яка разом із чоловіком поверталася з відпустки, в аеропорту Бориспіль перестріли Філімоненко та ще двоє чоловіків.

"На відео, оприлюдненому Філімоненком, чітко видно, як ці особи оточили пару з усіх сторін, грубіянили, насміхалися, задаючи при цьому питання, на які самі ж давали відповідь, довівши активістку до сліз. Через кілька днів провокатори з невідомою метою приходили до будинку, де мешкає член правління ЦПК Устінова", – пишуть у ЦПК.

Активістам досі не зрозуміло, яким чином Філімоненко отримав інформацію про час прибуття рейсу Устінової, оскільки це виключно конфіденційна інформація, яку можна було отримати лише від авіаперевізника, тому ЦПК підозрює, що провокатори контролювалися працівниками Служби безпеки.

Філімоненко працює помічником депутата "Радикальної Партії" Сергія Мельничука.

Шабуніна звинувачують за статтею 345-1 "Погроза або насильство щодо журналіста" Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

ЦПК документ ЦПК документ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: