fbpx
Сьогодні
Фото 20:23 21 Тра 2018

Офіційно: Джина Гаспел стала директором ЦРУ

Фото Reuters

Оперативник з понад 30-річним стажем роботи в ЦРУ та високопоставлений керівник цієї установи Джина Гаспел у понеділок склала присягу й стала першою жінкою-директором Центрального розвідувального управління в його історії.

Урочиста церемонія відбулася в штаб-квартирі розвідувального агентства в Ленглі, штат Вірджинія, за участю президента США Дональда Трампа, повідомляє Укрінформ.

"Ніхто в цій країні не є настільки кваліфікованим для того, щоб очолити цей надзвичайно важливий офіс, ніж ви", – заявив глава Білого дому, звертаючись до Джини Гаспел у своїй промові.

Джина Гаспел

Фото Reuters

Трамп висловив переконання, що нова очільниця ЦРУ буде кращою на своїй посаді та пообіцяв забезпечити розвідувальне агентство всіма необхідними ресурсами.

На церемонії складання присяги були також присутні віце-президент США Майк Пенс, колишній глава ЦРУ, нинішній держсекретар США Майк Помпео, а також глави кількох ключових міністерств американського уряду й представники Конгресу США.

Для затвердження кандидатури Джини Гаспел знадобилося кілька місяців. У Сенаті США, який має повноваження розглядати кандидатів на цю посаду, висловлювалися занепокоєння у зв'язку з причетністю Джини Гаспел до знищення відеодоказів тортур у ЦРУ. На слуханнях у профільному комітеті два тижні тому вона пояснила це виконанням наказу старшого керівництва та пообіцяла уникати негуманних методів роботи в діяльності агентства.

Джина Гаспел

Фото Reuters

Минулого четверга Сенат США більшістю голосів (54 проти 45) остаточно затвердив кандидатуру Джини Гаспел. Починаючи з моменту складання присяги в понеділок, нова директор ЦРУ офіційно очолила офіс.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: