fbpx
Сьогодні
08:52 21 Тра 2018

Мадуро переобрався президентом Венесуели, опозиція каже про порушення

Лідер Венесуели Ніколас Мадуро знову переміг на виборах чим може спровокувати новий виток санкції проти його країни з боку Заходу.

Про це повідомляє Reuters.

Виборча рада Венесуели, яку очолюють лоялісти Мадуро, заявила, що за останнього віддали голоси 5,8 млн людей (68%), у той час як за його суперника – колишнього губернатора Анрі Фалькона лише 1,8 млн людей.

Тим часом, явка на виборах становила всього 46,1%, яка у 2013 році, під час останніх президентських виборів, становила 80%.

А опозиція стверджує, що і ця цифра завищена, а участь у виборах взяли близько 30% населення.

"Перемога 55-річного колишнього водія автобуса, який замінив Уго Чавеса після його смерті від раку в 2013 році, може спровокувати новий раунд західних санкцій проти соціалістичного уряду, який зараз бореться з руйнівною економічною кризою", – пише видання.

У серпні 2017 року Вашингтон заморозив активи президента Венесуели Ніколаса Мадуро, звинувативши його в порушенні прав громадян і організації незаконного голосування. Крім того, були введені санкції проти 13 високопосадовців держчиновників Венесуели.

Згодом США ввели санкції стосовно держбондів Венесуели і бондів нафтокомпаній країни.

Це спричинило важку економічну кризу в країні, яка в свою чергу, привела до масових демонстрацій по всій країні та десятків смертей.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: