fbpx
Сьогодні
19:04 21 Тра 2018

Антикорупційний суд: законопроект повністю узгодили з Венеціанкою, комітет ВР передав на розгляд у другому читанні

Переговори спікера Верховної Ради Андрія Парубія з представниками Венеціанської комісії та авторами законопроекту про Антикорупційний суд пройшли конструктивно і в найближчі дні закон обговорять з представниками МВФ.

Про це в понеділок заявив директор фонду "Інновації і розвиток" Георгій Вашадзе, який брав участь в розробці законопроекту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас є повне порозуміння з Венеціанською комісією. Ми домовилися, що ці питання … будуть обговорені на комітеті сьогодні… Венеціанська комісія попросила, щоб все це обговорили з представниками, юристами МВФ", – сказав Вашадзе.

Також він повідомив, що як тільки в США настане ранок, будуть проведені онлайн-переговори з представниками Міжнародного валютного фонду.

Вашадзе сподівається, що в результаті переговорів з представниками МВФ буде знайдена спільна позиція щодо кворуму і кількості голосів, необхідних за подолання вето, якщо кандидатуру претендента на посаду судді Вищого антикорупційного суду ветує Рада міжнародних експертів, і якщо Рада не підтримує цього претендента.

За його словами, законопроект про Антикорупційний суд гарантує повну незалежність цього суду.

Він також повідомив, що за пропозицією президента Петра Порошенка законопроект обумовлює, що міжнародні експерти будуть отримувати зарплату. Вона становитиме $ 7000 в місяць, а також будуть оплачуватися їх проживання і перельоти.

Пізніше Комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні.
За відповідне рішення члени комітету проголосували у понеділок, передає УП. 

У той же комітет не визначився щодо двох положень законопроекту, у тому числі щодо ключового з них – права вето міжнародних експертів щодо кандидатів на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

"Ми поговорили зі спікером Верховної Ради і Андрій Володимирович (Парубій – ред.) запропонував, щоб комітет виніс ці два питання за дужки і передав законопроект у сесійну залу. Але паралельно продовжаться консультації щодо узгодження цих питань", – сказав голова комітету Руслан Князевич.

Він також повідомив, що у понеділок ввечері спікер Андрій Парубій матиме скайп-конференцію з представниками МВФ та Венеціанської комісії, де вони спробують узгодити дві непогоджені правки.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: