fbpx
Сьогодні
11:02 21 Тра 2018

Акціонерам Tesla рекомендують звільнити Маска

Фото Reuters

Акціонерам компанії Tesla рекомендують обрати іншого очільника ради директорів замість Ілона Маска.

Про це пише Bloomberg.

Велика консультаційна фірма Institutional Shareholder Services рекомендує акціонерам Tesla зняти Ілона Маска з посади голови ради директорів.

Також акціонерам запропоновано розділити роль голови і головного виконавчого директора.

"Акціонерам буде вигідна найсильніша форма незалежного нагляду за порадою у вигляді незалежного голови", – пише Institutional Shareholder Services в звіті клієнтам.

Троє з дев'яти членів ради директорів Tesla будуть переобрані на зборах акціонерів 5 червня, це інвестор Антоніа Грасіас, СЕО Twenty-First Century Fox Джеймс Мердок і молодший брат Ілона Маска Кімбал Маск.

Institutional Shareholder Services закликає голосувати проти Грасіаса, а також проти Мердока, Проте, вони вважають, що голосування за Кімбала Маска виправдане.

Tesla зіткнулася з труднощами при спробі налагодити масовий випуск електрокарів Model 3, і власна звітність компанії говорить про "нездатність досягти цільових показників по виробництву Model 3".

"У цих умовах важливо, щоб рада директорів вживав заходів для забезпечення того, щоб керівництво як і раніше було зосереджено на вирішенні виробничих проблем, а також щоб генеральний директор та інші керівники не відволікалися на зовнішні ділові інтереси або бої в Twitter. Це один з факторів , який спонукає ISS рекомендувати підтримку пропозиції акціонера, який закликає до створення незалежної голови правління ", – йдеться в рекомендаціях Institutional Shareholder Services.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: