fbpx
Сьогодні
13:34 20 Тра 2018

Вихід України з СНД: Порошенко розповів подробиці

Фото АПУ

Україна перегляне всі договори, укладені в рамках Співдружності незалежних держав, і вийде з тих, де буде найменша невідповідність національним інтересам.

Про це у неділю вдень, 20 травня, заявив президент Петро Порошенко у промові під час вшанування пам'яті жертв політичних репресій у Биківні, повідомляє Укрінформ.

"Зараз ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, укладені в рамках СНД, і вийдемо з тих, у яких знайдемо бодай найменшу невідповідність українським національним інтересам", – сказав він.

Він нагадав, що нещодавно підписав указ щодо припинення участі України у роботі статутних органів СНД.

За його словами, Україна одразу розглядала Співдружність "як інструмент цивілізованого розлучення з імперією".

"Цивілізованого з російської вини не вийшло. Москва прагнула перетворити Співдружність на оновлену імперію, де б усі, як у старі радянські часи, звіряли б годинники за Спаською вежею Кремля", – наголосив він.

Україна так і не ратифікувала статут СНД і не стала та й не мала наміру ставати, за його словами, повноцінною учасницею цього співтовариства.

Нагадаємо, у відповідь на відкликання Україною своїх представників зі статутних органів СНД, у Співдружності висловили здивування таким кроком. За словами керівника прес-служби СНД Володимира Ніканорова, наразі в апараті виконкому СНД немає представників від нашої країни.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: