fbpx
Сьогодні
14:01 20 Тра 2018

Повна очистка від радянсько-російської ідеології. Україна перегляне свій військовий календар

Фото АПУ

У військовому календарі України не має бути нічого спільного з країною-агресором.

Про це заявив під час свого виступу в заповіднику "Биківнянські могили" під час вшанування пам'яті жертв політичних репресій Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"У нашому військовому календарі не має бути нічого спільного з країною-агресором. Тому наприкінці минулого місяця за моїм наказом начальник генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко затвердив план заходів щодо відновлення та впровадження національних бойових традицій у ЗСУ. Армію остаточно очистять від усіх небезпечних рудиментів радянсько-російської ідеології", — наголосив Порошенко.

Він також розповів про зроблені заходи щодо політики національної пам'яті. Зокрема, заборонено комуністичну партію та знесено пам'ятники Леніну, змінено радянські назви вулиць, на державному рівні визнано воїнів ОУН-УПА. Він також нагадав, що в України почали відзначати День пам'яті та примирення. Окрім того, у календарі з'явились нові дати, зокрема такі, які День захисника України тощо.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: