fbpx
Сьогодні
09:05 19 Тра 2018

Затримання Лусваргі: суд зобов'язав СБУ відкрити справу на лідера С14

Адвокат громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі Валентин Рибін заявив про те, що Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити кримінальне провадження проти лідера організації С14 Євгена Карася.

"Вранці 18.05.2018 р Шевченківський суд Києва зобов'язав порушити кримінальне провадження щодо Карася за фактом вчинення дій, що підпадають під визначення теракт", – заявив Рибін.

Суд постановив, що "Євген Карась та інші особи завдали Лусваргі тілесні ушкодження, піддавали його знущанням, принижували честь і гідність".

https://www.facebook.com/valadvocat/posts/1955325471165152

Нагадаємо, 7 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області заарештував бойовика "Л/ДНР", громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі.

4 травня група активістів захопила у Києві бразильського найманцяпроросійської терористичної організації "Л/ДНР" Рафаеля Лусваргі, який, перебуваючи під слідством за тяжкі злочини, продовжував залишатися на свободі.

Найманець ховався у Свято-Покровському монастирі УПЦ Московського патріархату, а зловили його, коли він намагався дістатися до посольства Бразилії.

Бойовик був затриманий СБУ ще у 2016 році.  Під час суду його визнали винним у створенні терористичної організації і непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна .

Втім, після цього Апеляційний суд Києва скасував рішення першої інстанції через порушення підсудності (його справу мав розглядати інший суд). Отже, Лусваргі відпустили на свободу під "особисте зобов'язання".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: