fbpx
Сьогодні
17:35 19 Тра 2018

В Україні впроваджують скандинавську модель забезпечення публічної безпеки

Національна поліція України за допомогою консультативної місії ЄС кардинально реформує сектор цивільної безпеки в державі.

Про це під час прес-бриіфінгу в ході заходів, присвячених Дню Європи, розповів Заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної полюції України Олександр Фацевич, передає УНН.

"Нам дуже багато допомагає консультативна місія Європейського союзу. Ми працюємо вже не один рік – це і створення групи реагування патрульної поліції. І в сільській місцевості завдяки цьому у нас тепер працюють не тільки дільничні, а й патрульна поліція. Така сама, як працює в обласних центрах і в столиці нашої держави", – розповів Фацевич.

"В минулому році ми звернулись до консультативної місії ЄС щодо реформування блоку цивільної безпеки. Це в першу чергу – впровадження скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки", – зазначив він.

За словами правоохоронця, основний принцип скандинавської моделі – це мінімалізація демонстрації сили, застосування мобільних груп, мінімальне застосування сили і демонстрації нацгвардії, спецпідрозділів і т.д.

"Це створення діалогової поліції. Зараз у нас створено і працює вже більше 11-ти таких підрозділів по всій Україні. Зараз такий підрозділ працює в Києві. Він уже за цей рік показав свою ефективність… Так само, зараз ми з колегами з консультативної місії, з експертами з європейських країн, безпосередньо Швеції і Данії, готуємо поліцейські підрозділи особливого призначення для забезпечення публічної безпеки під час масових заходів. Вже підготовлено близько 70 поліцейських, зараз ідуть тренінги у Львові з підготовки таких поліцейських. Також готуються спеціалісти і тренери з підготовки особового складу щодо запобігання насиллю в сім'ї. Так само, в кожному регіоні вже є такі спеціалісти, які працюють з ювенальною превенцією, з іншими офіцерами поліції", – розповів керівник патрульної поліції.

Він наголосив, що Національна поліція планує втілити в життя ще чимало таких проектів у 18-19 році.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: