fbpx
Сьогодні
18:57 19 Тра 2018

У Києві вперше вручили відзнаки імені героя Небесної сотні, призера Дефлімпійських ігор Дмитра Максимова

Представники громадських і благодійних організацій, які підтримують розвиток дитячого і молодіжного спорту, вперше отримали відзнаки імені героя Небесної сотні, майстра спорту України, призера Дефлімпійських ігор Дмитра Максимова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Грамоти отримали президентка міжнародного благодійного фонду Крила Ярослава Токар та тренер, представник Федерації функціонального багатоборства України Дмитро Бєлобров, який працює з дітьми з особливими потребами. Почесну грамоту і грошовий сертифікат міністр молоді та спорту Ігор Жданов вручив засновнику клубу дзюдо Арабат у Генічеському районі Херсонської області Даміру Шаймарданову. У квітні 2014 року Шаймарданов ініціював проведення першого турніру з дзюдо для дітей імені Максимова.

"Родина Шаймарданова активно підтримує Україну при тому, що Дамір Шаймардавнов народився у Татарстані, але понад 30 років живе в Україні. Завдяки йому за кілька кілометрів від адміністративного кордону з анексованим Кримом зростає кількість українських патріотів серед молоді, адже пан Дамір не лише тренує їх, а й виховує патріотів України", – пояснив рішення нагородити особливою відзнакою Даміра Шаймарданова міністр молоді та спорту .

Відзнаку героя Небесної сотні Дмитра Максимова вручатимуть щороку. Цього року було номіновано 16 діячів із різних куточків України.

Срібному та бронзовому призеру з дзюдо Дефлімпійських ігор Дмитру Максимову на момент загибелі було 19 років.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: