fbpx
Сьогодні
20:03 19 Тра 2018

У 5 містах України відбувся забіг, присвячений Всесвітньому дню без тютюну

19 травня у Києві, Львові, Тернополі, Одесі та Івано-Франківську відбувся забіг «Україна без тютюну», присвячений Всесвітньому дню без тютюну, який щороку відзначається 31 травня.

Учасники забігу закликали українців до здорового способу життя, а також звернулись до народних депутатів України з проханням підтримати антитютюнові законопроекти №2820 та №4030а, що допоможуть вберегти дітей від нікотинової залежності. Організаторами забігу виступили громадська організація «Життя» та ініціатива Runday.

Цьогорічною темою Всесвітнього дня без тютюну є боротьба з серцево-судинними захворюваннями. Куріння та малорухливий спосіб життя є одними із основних ворогів нашого серця.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вживання тютюну є одним із ключових факторів ризику розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних судин.

Від серцево-судинних захворювань у світі помирає більше людей, ніж від будь-якої іншої причини, а вживання тютюну й вплив вторинного тютюнового диму призводить приблизно до 12% всіх випадків смерті від хвороб серця. Вживання тютюну є другою після високого кров'яного тиску причиною серцево-судинних захворювань.

Щорічно глобальна тютюнова епідемія забирає з життя понад 7 мільйонів осіб, з яких близько 900 тисяч не є курцями і вмирають через хвороби, які викликані вторинним тютюновим димом.

В Україні ж від куріння помирає 85 тисяч осіб щороку. Але важливо усвідомлювати, що всі ці смерті можна попередити, якщо припини вживати тютюн.

Під час забігу в Києві працювала локація «Кидай курити», де можна було отримати індивідуальні консультації від фахівців, виміряти рівень чадного газу в легенях за допомогою спеціального приладу та отримати інформаційні матеріали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: