fbpx
Сьогодні
11:35 19 Тра 2018

Хорватія очолила Раду Європи

Фото Total Croatia News

Головування у Комітеті міністрів Ради Європи 18 травня перейшло від Данії до Хорватії.

Про це повідомляє ЄП з посиланням на Glash Hrvatske.

Передача головування відбулася у п'ятницю на зустрічі в данському Ельсінорі у присутності представників 47 держав членів Ради Європи.

За словами глави МЗС Хорватії Марії Пейчінович Буріч, головування є можливістю для Хорватії створити політичний і культурний бренд і підготовкою до майбутнього головування у Раді ЄС у 2020 році.

"Протягом цих шести місяців Хорватія буде більше представлена ​​на міжнародній арені і намагатиметься створити чіткий політичний і культурний бренд. Звичайно, кожне головування є своєрідним випробуванням перед головуванням у ЄС в 2020 році, що є набагато більш всеосяжним, оскільки Хорватії доведеться організувати близько 1400 зустрічей протягом цього року", – сказала міністр.

Головування розпочалося на тлі різкої оцінки Ради Європи щодо посилення расизму, мови ненависті, націоналізму і нетерпимості у Хорватії. Міністр закордонних справ запевнила, що Хорватія буде працювати над цими питаннями вдома, а також піднімати їх на деяких засіданнях Комітету міністрів.

Пейчінович Буріч зазначила, що пріоритетами Хорватії на піврічне головування є боротьба з корупцією, захист національних меншин та вразливих груп, децентралізація та захист культурної спадщини.

Хорватія вперше головує в організації, оскільки вона стала членом Ради Європи у 1996 році.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: