fbpx
Сьогодні
09:06 18 Тра 2018

Ціна нафти вперше з 2014 року перевищила $80 за барель

Ціна нафти у світі сягнула рівня 2014 року через побоювання щодо ситуації з Іраном.

Про це передає dw.

Ціна на нафту північноморської марки Brent досягла найвищої позначки з листопада 2014 року. У ході торгів на лондонській біржі ICE вартість ф'ючерсів на липень склала $80,18 за барель нафти.

Протягом дня цей показник опустився трохи нижче цієї психологічно важливої позначки – до $79,92 долара, що на 80 центів вище показника попереднього дня.

Вартість одного бареля американської нафти марки WTI на той же час збільшилася на 54 центи – до $71,88 долара. Цей показник в той же день також досягав максимуму з листопада 2014 року, але потім дещо знизився.

Аналітики пов'язують нове зростання цін на нафту з ситуацією у світі, зокрема з побоюваннями, що пропозиція на ринку нафти знизиться через санкції США проти Ірану.

Експерти Commerzbank прогнозують продовження тенденції. Аналітики банку Goldman Sachs попереджають, що навіть збільшення видобутку нафти в США не зможе компенсувати можливий спад поставок з Ірану.

Зазначимо, що бюджет Росії формується передусім з двох показників (нафта і газ) і продаж за кордон саме нафти є основною статтею доходів.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: