fbpx
Сьогодні
17:21 18 Тра 2018

РФ вперше виграла у України спір в СОТ

Арбітраж Світової організації торгівлі (СОТ) визнав порушення, допущені Україною при проведенні антидемпінгового розслідування щодо аміачної селітри російського походження.

Як пише Європейська правда, текст даного рішення вже підготовлений, очікується, що про нього буде оголошено найближчим часом.

Видання з посиланням на джерела в уряді повідомляє, що СОТ вже направила українській стороні попередній текст рішення, однак до офіційної публікації, яка очікується протягом найближчих тижнів, сторонам заборонено коментувати справу.

"СОТ вимагає прибрати порушення. Це означає, що ми маємо провести нове антидемпінгове розслідування, причому на час його проведення не зупиняючи дію захисних мит. Дуже можливий варіант, що й після нового розслідування, проведеного з урахувань зауважень СОТ, вдасться довести факт демпінгу з боку РФ", – розповів співрозмовник видання.

Довідка

У СОТ розглядалися відразу чотири суперечки між Україною та Росією: у двох Україна виступала позивачем, а ще в двох – відповідачем.

В одному з українських позовів мова йде про залізничне сполучення і вагонах. Другий позов України стосується заборони транзиту.

Серед позовів, які подала Росія проти України, перший стосується антидемпінгових заходів щодо імпорту нітрату амонію, за яким винесли рішення, другий – комплексний позов РФ проти України щодо санкцій і маси інших обмежень, в тому числі – заходів щодо протидії агресії.

Росія заперечує більше десяти законодавчих і нормативних актів, прийнятих протягом останніх чотирьох років українським президентом, урядом, парламентом, міністерствами та РНБО щодо Росії (мова йде, зокрема, про заборону ввезення в Україну російських товарів, ембарго на російські фільми і телепрограми і т.п.).

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: