fbpx
Сьогодні
16:33 18 Тра 2018

НАБУ перевірить можливі корупційні оборудки очільника Полтавщини

Слідчим Національного антикорупційного бюро України стало відомо про корупційні дії та зловживання владою з боку очільника Полтавщини Валерія Головка та інших посадовців області.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив головний редактор полтавської газети "Останній Бастіон" Геннадій Сікалов.

Він особисто передав детективам НАБУ повідомлення про корупційне правопорушення з боку голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького та голови Миргородської райдержадміністрації Юрія Коваленка.

За словами пана Сікалова, чиновники знехтували здоров'ям людей та дозволили будівництво газової свердловини посеред поля біля села Савинці на Полтавщині заради неправомірної особистої вигоди.

"Вони незаконно переоформили цю ділянку сільськогосподарської землі посеред пшеничного поля і вже зняли там бульдозерами верхній родючий шар землі. При цьому не було проведено жодних громадських слухань щодо будівництва цієї свердловини. Ба більше, ці пани поводяться наче середньовічні феодали на своїй землі. Ніхто з чиновників навіть не підійшов до людей, які вийшли на протест", – розповів Геннадій Сікалов, зазначивши, що чиновники приїхали на свято відкриття свердловини в супроводі поліції та озброєних "тітушок".

"Місцева влада на людей просто не зважає і навіть зневажає селян. Не те що поговорити з громадою, вони навіть не повідомили, якою буде технологія видобутку газу. Чи буде інтенсифікація видобутку, чи буде проведено гідророзриви пластів? Ніхто не каже, а тому люди занепокоєні. Адже ці гідророзриви з використанням шкідливих хімікатів несуть страшну загрозу довкіллю та здоров′ю мешканців села Савинці", – вважає пан Сікалов, який за годину після відкриття свердловини знайшов чиновників в одному з ресторанів Миргорода.

За його словами, сам факт, що можновладці засідають по ресторанах із представниками приватної компанії, свідчить про корупційну складову з боку губернатора та його заступника.

Тому Сікалов і звернувся до НАБУ із повідомленням про корупційне правопорушення та зловживання владою.

"Я деталях описав детективам НАБУ все, що мені відомо про оборудку довкола цієї земельної ділянки сільськогосподарського призначення, додав документальні докази та відеоматеріали, на яких зафіксовано описані мною обставини. І незабаром проти полтавських чиновників буде порушено кримінальне провадження за фактом надання дозволу на незаконне будівництво газовидобувної свердловини поблизу села Савинці з метою отримання неправомірної вигоди від приватної компанії", – заявив головний редактор газети "Останній Бастіон" Геннадій Сікалов. Він переконаний, що полтавські можновладці поспішили відсвяткувати в ресторані свою перемогу над селянами, адже їм ще доведеться відповісти перед НАБУ за законом.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: