fbpx
Сьогодні
17:38 18 Тра 2018

Чубаров: окупанти посадили за сфабрикованими справами 67 кримчан

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що на сьогодні незаконно позбавлені волі 67 мешканців Криму за сфабрикованими РФ справами.

Про це він сказав, виступаючи на заходах, присвячених Дню боротьби за права кримськотатарського народу та Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє Укрінформ.

«Переслідування за сфабрикованими справами – це налагоджений механізм російських окупантів, під дію якого може потрапити кожен. На сьогоднішній день незаконно позбавлені волі 67 мешканців Криму, громадян України. Своїх незаконно засуджених батьків чекають уже 105 малолітніх дітей», – повідомив Чубаров.

Він зазначив, що 74 роки тому в цей день, 18 травня, «розпочалася основна фаза втілення в життя жорстокого плану з депортації кримськотатарського народу зі своєї споконвічної батьківщини – Криму, яка, по суті, була першим етапом задуманого комуністичним режимом СРСР людиноненависницького плану зі знищення кримськотатарського народу».

«Неможливо оцінити масштаб втрат, понесених кримськотатарським народом внаслідок перерваного на десятиліття розвитку на своїй рідній землі», – зауважив Чубаров.
Він додав, що кримські татари перенесли численні репресії та переслідування за півстоліття боротьби за відновлення своїх прав і повернення на свою батьківщину.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: