fbpx
Сьогодні
14:49 17 Тра 2018

У Китаї хлопець заплатив $300 тисяч за розрив з дівчиною і започаткував тренд

У Китаї хлопець аби порвати з дівчиною заплатив їй аж $300 тисяч, чим започаткував новий тренд у сфері розриву стосунків.

Про це повідомляє BBC.

Поліція китайського міста Ханчжоу приїхала на дивний виклик: працівники одного із барів повідомили, що знайшли підозрілий портфель. У ньому виявили 2 мільйони юанів (понад $300 тисяч) готівкою.

Поліцейські відстежили власника портфелю.

Як з'ясували слідчі, він зустрічався у барі зі своєю колишньою дівчиною. А гроші у портфелі – були "платою" за припинення стосунків між ними.

Це в Китаї стало свого роду трендом.

Платити має людина, яка ініціює кінець стосунків. Вона ж і вирішує, скільки бажає дати колишньому партнерові – залежно від кількості проведеного разом часу, грошей та зусиль, вкладених у стосунки.

Зазвичай платить чоловік – чи то через почуття провини, чи то щоб якось втішити засмучену екс-партнерку.

Проте дедалі частіше і жінки починають платити екс-бойфрендам – враховуючи, що в китайській культурі чоловік традиційно платить за обіди і подарунки.

Деякі ЗМІ припускають, що це типово міський феномен, спровокований сучасною споживацькою культурою. Інші вбачають у цьому тренді залишки старих часів – коли китайські жінки були фінансово залежними від чоловіків.

У Китаї ставлення до стосунків традиційно було доволі прагматичним і орієнтувалися на шлюб. Тож така плата покликана не тільки допомогти оговтатися від морального шоку, а й зберегти гарні відносини між колишніми партнерами і чисту репутацію.

Деякі випадки викликали у широкого загалу сміх, як-от випадок у квітні цього року, коли одна жінка ретельно вирахувала усі витрати її партнера на спільні обіди і ночі в готелях, які вони провели разом, аби, як вона вважала, не бути перед ним нічим винною.

А от у січні інший чоловік вимагав компенсації від своєї колишньої подружки, яка кинула його за те, що він облисів.

Були й серйозніші ситуації. Так у листопаді 2014 року чоловік із провінції Сичуань вимагав компенсації від колишньої партнерки, коли виявив, що вона паралельно зустрічалася із іншими чоловіками.

Обидва були одружені, але зустрічалися упродовж п'яти років, і він часто давав їй гроші на купівлю одягу.

Після того, як жінка неодноразово відмовилася платити, екс-коханець прийшов до неї додому і облив кислотою її родину. Його затримали за підозрою в замаху на життя, та чоловік наполягав, що усього можна було б уникнути, якби жінка погодилася заплатити йому компенсацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: