fbpx
Сьогодні
20:37 17 Тра 2018

Справа Скрипаля: Sky News повідомили деталі допиту екс-розвідника в лікарні

Слідчі Великої Британії продовжують допитувати колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля по мірі його одужання, повідомляє британський телеканал Sky News. Екс-розвідник вже більше 10 тижнів знаходиться в лікарні.

За даними телеканалу, співробітники британських правоохоронних органів намагаються зібрати цілісну картину про життя Скрипаля після його переїзду до Великої Британії, а також про останнії дії перед отруєнням.

Зокрема, слідчих цікавлять регулярні поїздки екс-працівника ГРУ в Лондон і за кордон, а також "щомісячні зустрічі" Скрипаля з його "ймовірним колишнім зв'язковим з [британської розвідки] MI6" в ресторані в Солсбері.

Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені в напівпритомному стані на лавці в британському місті Солсбері. Пізніше офіцери визначили, що вони були отруєні речовиною класу Новачок – смертельно небезпечною речовиною, аналоги якого раніше розроблялися в Радянському Союзі. Британський уряд звинуватив Росію у виготовленні і накопиченні агента, а також у підготовці "спеціальних підрозділів" для його використання проти ворогів Росії.

Провівши кілька тижнів в несвідомому стані, Сергій і Юлія Скрипаль прийшли до тями. Юлію вже виписали з лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: