fbpx
Сьогодні
14:12 17 Тра 2018

Найбільший металургійний завод України зупинився через простести

Завод був зупинений через страйк робітників, на підприємстві кажуть про загрозу техногенної катастрофи.

Про це повідомляє прес-центр компанії.

Найбільший металургійний завод України "Арселор-Міттал Кривий Ріг" майже зупинив свою роботу, через страйк працівників, які вимагають підвищення заробітньої плати.

"Якщо найближчим часом цю ситуацію не вдасться врегулювати, виробництво буде повністю зупинено, його відновлення триватиме багато часу, на це доведеться витратити колосальні ресурси", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на даний момент на підприємстві задіяні тільки 14 тепловозів з 92. У зв'язку з цим паралізовано весь технологічний ланцюжок.

Повністю зупинені підрозділи гірського департаменту, агломераційні цехи, всі доменні печі (крім шостої), всі сталеплавильний і прокатний переділи.

Зазначається що такі позапланові збої в роботі виробничих агрегатів вкрай негативно позначаються на функціонуванні газотранспортної системи.

"Є реальна загроза вибухів газопроводів через перепади тиску, що може призвести до техногенної катастрофи в масштабах не лише комбінату, а й міста", – попереджають у компанії.

Основні вимоги робітників – це підвищення заробітної плати до європейського рівня у 1000 євро і забезпечення відповідності всього рухомого складу стандартам охорони праці.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: