fbpx
Сьогодні
16:40 17 Тра 2018

Екс-голова військ МВС: Стріляти в активістів Майдану було моїм рішенням

Станіслав Шуляк, фото РБК-Україна

Екс-командувач внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк заявив, що вирішив віддати наказ стріляти по активістам Майдану самостійно, для вогню "у відповідь".

Про це він заявив під час допиту у справі про держзраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, він віддавав такий наказ, але підрозділ "Омега" його проігнорував.

"Жодних команд на застосування зброї по протестувальниках я не отримував. Я віддав наказ співробітникам "Омеги" відкривати вогонь на ураження при виявленні осіб, які ведуть вогонь по співробітниках МВС", – наголосив Шуляк.

Рскільки місцевість була задимлена, неможливо було нічого побачити, а командир снайперського підрозділу сказав, що вести спостереження неможливо. Тому вогонь не відкрили.

Шуляк стверджує, що по протестувальниках та співробітниках "Беркуту" велися професіональні обстріли з готелю "Україна", але ідентифікувати стрілків не було можливості.

А вже 20 лютого 2014 року він наказав вивести своїх підлеглих з Майдану "вгору по Інститутській", через те, що дізнався про смерть одного зі службовців внутрішніх військ.

Зазначимо, що слідство довело, що представники "Омеги" вели вогонь по протестувальниках, хоча Шуляк намагається запевнити у протилежному.

Останній також не надає деталей стосовно того, хто міг стріляти по співробітниках "Беркуту".

Під час допиту Шуляк заявив, що зустрічався з екс-президентом Віктором Януковичем у березні в Ростові для обговорення можливості участі збройних сил Росії "в миротворчій місії на території України".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: