fbpx
Сьогодні
17:25 17 Тра 2018

Азія - Європа: Укрпошта хоче стати центром міжнародного транзиту

Фото: Укрпошта

Державний поштовий оператор – компанія Укрпошта – планує стати центром транзиту кореспонденції і посилок на маршруті Азія-Європа.

Про це заявив в.о. гендиректора Укрпошти Ігор Смілянський, передає ЦТС.

Він зазначив, що разом з імпортом і експортом світові пошти активно розвивають транзитний бізнес, виконуючи функцію хабів для цілих регіонів.

Завдяки пілотному проекту в Україні з'явиться можливість поступово запустити обробку транзитних поштових відправлень для Європи та Азії.

"Укрпошта буде отримувати від партнерів консолідовані партії відправлень, обробляти їх на своїх місцях міжнародного поштового обміну (ММПО) і відправляти безпосередньо в країни призначення. Крім збільшення обсягів обробленої пошти, це призведе до розвитку інфраструктури аеропортів і завантаження авіаліній. Для схожого проекту, наприклад, пошта Туреччини планує відкривати спеціалізований термінал на території аеропорту в Стамбулі", – сказав топ-менеджер Укрпошти.

В аналогічному форматі транзиту працюють пошти Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Азербайджану, Німеччини, Угорщини, Польщі, Гонконгу, Сінгапуру, Нідерландів, Малайзії, Швеції, Фінляндії та ін. Країн. Наприклад, в пошті Естонії (Eesti Post) міжнародний транзит працює для 100 країн.

Пілотний проект щодо змішаного переміщення транзитних відправлень та їх обробки в місцях міжнародного поштового обміну Укрпошти буде реалізовуватися з червня 2018-го до кінця 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: