fbpx
Сьогодні
16:50 16 Тра 2018

Росія порушила справу проти української влади за арешт керівника "РИА Новости" у Києві

Росія порушила кримінальну справу проти Гепрокуратури, СБУ та інших за начебто незаконний арешт головного редактора "РИА Новости Украины" Кирила Вишинського.

Про це йдеться на сайті слідчого комітету РФ.

У комітеті зазначили, що Вишинський отримав громадянство Російської Федерації у вересні 2015 року, тому вони розглядають цю справу, як незаконний арешт саме російського журналіста.

"Незаконне притягнення Вишинського до кримінальної відповідальності обумовлено перешкоджання його професійній діяльності шляхом примусу до відмови поширювати об'єктивну інформацію про події на території Російської Федерації і України, пов'язаних з легітимністю входження до складу Російської Федерації Автономної Республіки Крим", – йдеться у повідомленні.

Відповідно, слідчий комітет порушив кримінальну справу за фактом перешкоджання діяльності журналіста і притягнення "невинного" до кримінальної відповідальності.  (ст.144 КК РФ, ст.299 КК РФ).

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: