fbpx
Сьогодні
10:41 16 Тра 2018

Польща у Радбезі ООН порушить питання російської агресії в Україні

Фото: Reuters

Президент Польщі Анджей Дуда 17 травня під час дискусії в Радбезі ООН зосередиться на декількох питаннях, зокрема щодо ситуації в Україні.

Про це під час прес-конференції у Варшаві сказав міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє Укрінформ.

"Президент Польщі хоче, щоб ця дискусія стосувалася трьох великих питань міжнародних відносин у сучасному світі. По-перше, йдеться про пропагування права і хороших рішень та інституцій, які роблять можливим мирне співіснування країн завдяки праву у міжнародних відносинах", – заявив Щерський.

Він додав, що прикладами таких потрібних інституцій є міжнародні організації, які виконують посередницькі місії між сторонам конфліктів, чи кримінальні трибунали.

За його словами, міжнародне право дозволить, наприклад, зняти напругу на корейському півострові.

"Друге питання – це сфера, де ми маємо справу з порушенням міжнародного права, зі створенням напруги, конфліктів і воєн у світі. У цьому контексті президент зверне увагу на ситуацію в нашому регіоні: Україні, заморожені конфлікти у Грузії, Молдові, Нагорному Карабасі", – підкреслив Щерський.

Третім питанням, як зазначив Щерський, буде звернення Дуди до міжнародної спільноти, щоб міжнародне право служило міжнародній справедливості, а не чиїмсь окремим інтересам.

Як підкреслив польський міністр, перед своїм виступом Дуда планує зустрітися з представниками регіону Центрально-Східної Європи, яких Польща зараз представляє в Радбезі ООН, аби обговорити з ними тези свого виступу.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: