fbpx
Сьогодні
09:44 16 Тра 2018

"Крим є частиною України": Держдеп засудив відкриття Керченського мосту

Державний департамент США засудив відкриття кримського мосту, оскільки це порушення українського суверенітету та міжнародного права.

Про це під час брифінгу заявила речниця американського Державного департаменту Гізер Нойерт.

Вона підтвердила, що США весь цей час спостерігали за будівництвом та частковим відкриттям цього мосту і навіть бачили, як президент Володимир Путін "застрибнув" у вантажівку і переправив її з Росії до Криму.

За словами Науерт, будівництво цього моста обмежує можливість доставки товарів за допомогою кораблів, що негативно вплине на жителів Криму та України.

"Міст являє собою не просто спробу Росії зміцнити свою незаконну окупацію Криму, але також перешкоджає судноплавству. Це те, за чим ми уважно спостерігаємо і що нас хвилює", – наголосила Нойерт.

Про це також нагадали і в офіційній заяві Держдепартаменту, у якій засудили дії російської влади.

"Крим є частиною України. Будівництво мосту є нагадуванням про постійну готовність Росії перешкодити міжнародному праву", – зауважили у відомстві.

  • Нагадаємо, міст через Керченський пролив довжиною 19 кілометрів почали будувати у 2016 році. Здати автомобільну частину мосту спочатку планували у грудні 2018 року, проте ​офіційне відкриття мосту відбулося 15 травня.
  • Наразі дозволений проїзд тільки для автобусів та легкових автомобілів. Вантажівки пустять після закінчення курортного сезону. Роботи по будівництву залізничної частини мосту мають бути завершені до кінця 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: