fbpx
Сьогодні
21:53 15 Тра 2018

"Жовті лінії" у містах: що означають нові обмеження, впроваджені Мінрегіоном

Міністерство регіонального розвитку вводить "жовті лінії", що визначають межі максимального розповсюдження завалів житлових забудов у разі їх руйнування та можливих надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе у Facebook.

Для посилення безпеки людей у разі надзвичайних ситуацій у відомстві ввели нові лінії обмеження забудови – "жовті лінії". Вони необхідні для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів у випадках руйнування будівель чи інших надзвичайних ситуацій.

Безпека людей – це пріоритет №1. Тому у новому ДБН щодо планування та забудови територій ми ввели "жовті лінії"…

Posted by Lev Partskhaladze on Tuesday, May 15, 2018

"Тому, відповідно до цих змін, чим ближче до евакуаційних шляхів буде знаходитися будівля, тим нижчою за висотою вона має бути. Так, найвищі будівлі або споруди мають розташовуватися якнайдалі від основних доріг та магістралей", – заявив він.

Дані обмеження визначаються при розробленні документації з просторового планування лише для категорованих населених пунктів.

Відповідно до цього ДБН також вводяться "блакитні лінії" для обмеження висотності забудови у населених пунктах та "зелені лінії" для обмеження забудови в зелених, ландшафтних та рекреаційних зонах.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: