fbpx
Сьогодні
17:21 15 Тра 2018

Заява Волкера: пропозиції РФ щодо миротворців на Донбасі неприйнятні

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив про неприйнятність пропозицій РФ щодо розміщення миротворчої місії тільки на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це Волкер заявив на прес-конференції в Слов'янську, у вівторок, 15 травня, передає Інтерфакс-Україна.

"Пропозиція, яка була внесена Росією у вересні минулого року, відрізняється від того, що ми пропонуємо. Пропозиція Росії розмістити миротворців уздовж лінії зіткнення тільки посилить поділ країни", – заявив він.

Спецпредставник додав, що пропонований США варіант з розміщення миротворців на всій території, в тому числі на російсько-українському кордоні, дозволив би створити умови для відновлення миру, а в подальшому провести місцеві вибори, схвалити закон про амністію і все інше, що передбачають Мінські домовленості.

"Якщо ці умови будуть виконані – це стане правовим механізмом для того, щоб повернути контроль України над цими територіями. А поки що ми будемо і надалі вводити санкції, допомагати Україні економічно, допомагати їй в обороні", – сказав Волкер.

Україна запропонувала розмістити миротворчий контингент під мандатом ООН на всій території

Донбасу, включаючи неконтрольовані ділянки кордону з РФ. Київ вважає, що миротворці зможуть стати твердим гарантом досягнення миру.

У той же час Росія, яка контролює бойовиків на сході України, виступає за обмеження мандата миротворців ООН тільки територією на лінії зіткнення.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: