fbpx
Сьогодні
12:26 15 Тра 2018

В областях діятимуть мобільні групи зі стягнення аліментів, - Мін'юст

У низці областей України будуть задіяні мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства юстиції.

"Мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах з контрольними перевірками рушили по Україні", – йдеться у повідомленні.

З 14 травня представники Мін'юсту проведуть контрольні перевірки в Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській та Запорізькій областях.

З 21 травня мобільні групи працюватимуть у Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Миколаївській, Чернігівській областях та в Києві.

"З початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває обсяг стягнених коштів з боржників аліментів збільшився в декілька разів. Так, в деяких регіонах сума сплати заборгованості з виплати аліментів зросла у понад 15 разів", – розповіла заступник Міністра юстиції України Світлана Глущенко.

Так, в Луганській області державним виконавцям вдалося стягнути більше 20 млн грн аліментів, що в 15,5 разів більше, ніж до початку дії закону.

У Миколаївський – 33,5 млн грн (в 10 разів більше), у Рівненській – майже 30 млн. грн (в 6 разів більше).

Лідерами зі стягнення боргів зі сплати аліментів після початку дії закону є: Дніпропетровська область (152,1 млн грн) ;Одеська область – (103,6 млн грн); Полтавська область – (73,6 млн грн).

"Такі показники свідчать, що Закон працює і започатковані ним нововведення є дієвим мотиватором для недобросовісних батьків сплачувати аліменти на дитину", – наголосила Глущенко.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: