fbpx
Сьогодні
11:27 15 Тра 2018

У Швеції тисячі людей імплантують собі чіпи замість ID-карт та проїзних

У Швеції вже тисячі людей імплантували собі чіпи, які замінюють їм ідентифікаційні картки та проїзні квитки на громадський транспорт.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Чіпи собі імплантували під шкіру вже 3000 громадян Швеції за останні три роки. Самі чіпи розміром з рисове зернятко.

Вони дозволяють людям швидко управлятися з рутиною – вони замінили собою посвідчення особи, проїзні документи і навіть абонементи у спортзал і корпоративні пропуски.

Наприклад, щоб потрапити на робоче місце за допомогою мікрочіпа, досить провести рукою, в яку він імплантований, над зчитувальним пристроєм та ввести код і двері відкриються.

Вперше ця технологія була застосована у країні в 2015 році.

У минулому році Національна залізнична компанія Швеції також запустила можливість оплачувати проїзд скануванням біометричного мікрочіпа – сьогодні близько 130 користувачів регулярно купують і оплачують проїзд за допомогою чіпа.

В майбутньому ця технологія може також бути використана для оплати покупок в магазинах, але поки цю функцію не тестували.

Чіп імплантують під шкіру руки за допомогою спеціального шприцу. Це нагадує процедуру пірсингу. За відгуками, майже не боляче.

Також при бажанні чіп можна в будь-який момент вилучити з-під шкіри.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: