fbpx
Сьогодні
16:32 15 Тра 2018

Суд продовжив арешт Савченко

Фото Reuters

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт нардепа Надії Савченко, підозрюваної у підготовці терактів та повалення держаної влади, на 60 діб.

Про це заявив суддя Павло Слободянюк.

"Клопотання прокурорів задовольнити. Продовжити строки тримання під вартою для Савченко до 13 липня", – сказав суддя.

Прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник клопотав про продовження арешту Савченко у зв'язку з тим, що слідство наразі не завершене, а також через те, що Савченко при зміні міри запобіжного заходу зможе тиснути на свідків.

Державний захисник Савченко Юлія Ткач протестувала проти клопотання прокурора.

"Позиція обвинувачення ґрунтується на припущеннях. Нібито Савченко мала змову з невстановленими особами. Може, і є цьому докази, але захисту їх не надали", – сказала Ткач.

Вона відзначила, що свідки у справі уже допитані, тому Савченко не зможе на них тиснути, а закордонний паспорт її підзахисна готова здати на зберігання на час слідства, тому не втече за кордон.

"Достатньо браслета, щоб контролювати пересування", – сказала Ткач.

Вона також зачитала список з близько 10 осіб, готових взяти Савченко на поруки, серед яких мати і сестра арештованої, її речник Тетяна Проторченко, нардеп Сергій Мельниченко та інші.

Сама Савченко заявила, що мала змогу втекти закордон, але не зробила цього, свідкам не нашкодить, бо "вмію зберігати військову і державну таємницю".

Разом з тим вона заявила, що готова стати кандидатом на обмін українських полонених.

"Щодо мене, я прекрасно розумію, яка мене чекає доля в Росії. Якщо, наприклад, за мене віддадуть всіх 60 українських полонених і кримських татар, які перебувають у в'язницях РФ, то так, я погоджуся відсидіти 22 роки в РФ", – сказала Савченко.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: