fbpx
Сьогодні
17:47 15 Тра 2018

Стало відомо, куди у наступні 5 років спрямують допому USAID у $125 млн для Донбасу

Сьогодні Брок Бірман, Заступник Адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та керівник Бюро USAID у справах країн Європи та Євразії, у присутності Спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера та Посла США в Україні Марі Йованович оголосив про початок нової ініціативи USAID, у рамках якої протягом наступних п'яти років Україна має отримати американську допомогу вартістю 125 млн. дол. США для Донбасу та тих навколишніх регіонів, які відчули на собі вплив конфлікту – аби сприяти розвитку їх економіки та активнішій участі громадян у суспільному житті.

Про це "Діловому Слов'янську" повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Мета цієї допомоги – сприяти усуненню впливу Кремлівської агресії, яка чинить розбрат, та подоланню наслідків збройного конфлікту, що нині триває у регіоні», – зауважив пан Бірман. «Ми налаштовані до підтримки України на її шляху до добробуту та самостійності».

Пан Бірман зробив своє оголошення під час урочистої церемонії відкриття Центру коворкінгу та економічних інновацій «Топ Плейс» у Слов'янську (Донецька обл.). USAID надало підтримку місцевій громадській організації «Платформа «Змісто» у створенні Центру.

125 млн. дол. мають бути використані на підтримку подальшої стабілізації регіону, підвищення стійкості місцевої економіки, прискорення соціально-економічного зростання та тіснішого згуртування Донбасу й навколишніх територій.

USAID планує використати ці кошти, аби підтримати розбудову єдиної України у протистоянні роз'єднувальному впливу російської агресії та наслідкам поточного збройного конфлікту. Допомога, що надаватиметься з цією метою, сприятиме ширшій участі громадян у суспільному житті, поліпшенню якості державних послуг та побудові механізмів врядування, які дозволяють краще реагувати на потреби українців.

Ще одне завдання цієї допомоги – зробити економіку сходу України більш стійкою. Кремлівська агресія, яка триває до сьогодні, призводить до руйнації критично важливих ринкових зв'язків, прискорює занепад раніше домінуючих галузей економіки та спричиняє масове вимушене переселення мешканців регіону. Ініціатива USAID повинна сприяти стабілізації економіки та розвитку малого і середнього бізнесу, що має створити нові економічні можливості та забезпечити вищий рівень впевненості у економічному потенціалі української економіки.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: