fbpx
Сьогодні
16:57 15 Тра 2018

Порошенко про Керченський міст: він знадобиться окупантам для втечі з Криму

Президент Петро Порошенко вважає особливо цинічним той факт, що відкриття мосту між Росією і Кримом відбувається напередодні річниці депортації кримськотатарського народу з півострова сталінським режимом.

Про це він заявив у Facebook.

"Незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля", – наголосив глава держави.

Він нагадав, що Україна подала до Арбітражного трибуналу Конвенції ООН з морського права клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема, у зв'язку із протиправним зведенням керченського мосту.

"Однак, попри марні спроби Москви легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, послідовні рішення цілої низки міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар вчиненого міжнародного злочину для Росії лише зростатиме. Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції", – пише президент.

ПП: Незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля. Особливо…

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, May 15, 2018

За словами Порошенка, йому дуже прикро, що російська влада намагається втягнути у свої "інфраструктурні авантюри" представників європейського бізнесу.

На його думку, таким чином Росія прагне відкупитися від міжнародно-правової відповідальності.

"А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим", – резюмує глава держави.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: