fbpx
Сьогодні
20:54 15 Тра 2018

Нові правила: Рада змінила процедуру інвестування в Україну

Фото 5 канал

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №6141 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Законопроект передбачає впровадження в систему депозитарного обліку України інституту номінального утримувача.

Законом пропонується ввести належний правовий режим обліку прав власності іноземних клієнтів глобальних зберігачів або інших фінансових посередників на цінні папери в депозитарній системі України. Зокрема, з цією метою в законодавство щодо депозитарної діяльності внесені нові правові категорії – номінальний утримувач, рахунок в цінних паперах номінального утримувача.

Іноземні фінансові установи, які відповідають перерахованим в проекті критеріям, пропонується визначити номінальними власниками і надати можливість українським депозитарних установ відкривати для них рахунки в цінних паперах номінального утримувача.

На зазначених рахунках українська депозитарна система, відповідно до положень проекту, буде вести облік цінних паперів і прав на цінні папери, власниками яких є клієнти номінального утримувача.

Також законом нормуються основи функціонування і обслуговування названих рахунків, пов'язані з цим обмеження і вимоги, зокрема, розкриття інформації, а також питання державного регулювання і контролю тощо.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: