fbpx
Сьогодні
11:08 15 Тра 2018

Фонд Сороса покидає Угорщину через політичні репресії

Міжнародна благодійна організація Фонд "Відкрите Суспільство", заснована фінансистом зі США угорського походження Джорджем Соросом, припиняє діяльність в Будапешті.

Про це йдеться в заяві на сайті організації.

"Особисто зіткнувшись з усе більш репресивним політико-правовим середовищем в Угорщині, Фонди Відкритого Суспільства переміщують свої міжнародні операції і персонал з Будапешта в німецьку столицю, Берлін", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фонд Сороса спільно з іншими міжнародними спонсорами і надалі підтримуватиме роботу груп громадянського суспільства Угорщини з таких питань, як мистецтво і культура, свобода ЗМІ, прозорість, освіта та охорона здоров'я.

Рішення про перенесення операцій з Будапешта обґрунтовується тим, що угорський уряд готується ввести додаткові обмеження для неурядових організацій через те, що він назвав пакетом законодавства "Стоп Сорос".

"Уряд Угорщини осквернив і спотворив нашу роботу і придушив громадянське суспільство заради політичної вигоди, використовуючи тактику, безпрецедентну в історії Європейського Союзу", – сказав Патрік Гаспар, президент фондів "Відкритого Суспільства".

Нове законодавство забороняє будь-якій організації консультувати або представляти прохачів притулку та біженців без дозволу держдави.

Глава угорського уряду Віктор Орбан, який перебуває при владі з 2010 року, в останні місяці загострив свою націоналістичну риторику та особливо критикує американського мільярдера Джорджа Сороса.

Перед парламентськими виборами у квітні Орбан заявив, що в Угорщині нараховується близько 2000 проплачених людей, які під час виборчої кампанії працюють на те, щоб повалити уряд і встановити новий "промігрантський кабінет, прийнятний для Джорджа Сороса".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: