fbpx
Сьогодні
22:10 14 Тра 2018

Врятувати чорнозем: український вчений розробив унікальний біогель замість використання хімічних добрив

Новий препарат покликаний зупинити деградацію сільськогосподарських угідь.

Кандидат технічних наук з Херсона Сергій Осипенко розробив спеціальний біогель, який виявився суперефективним для заміни гербіцидів та пестицидів. Препарат являє собою екологічно чисту суміш торфу, сапропелю (донного мулу), біогумусу, часточок моху та лишайників.

Про це повідомляє видання "Нова Каховка Online".

Сергій Осипенко

Біогель не тільки відновлює мікрофлору ґрунтів, оздоровлює їх, а також допомагає утримувати продуктивну вологу, що підвищує врожайність. Це було доведено успішними випробуваннями на базі двох десятків дослідних господарств. На винахід вже отримано близько півсотні патентів — від України до США та Канади.

Винахідник вирішив самостійно розгорнути виробництво біогелю в Херсоні, сподіваючись уже цьогоріч отримати від 150 до 200 тонн цього продукту, що дуже немало, враховуючи те, що на обробку одного гектара зернових потрібно лише півтора літри. За словами Сергія Осипенко, заявки на придбання надійшли з Аргентини, ПАР, Колумбії, Китаю, Угорщини та Польщі.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: