fbpx
Сьогодні
21:10 14 Тра 2018

Смертельна ДТП у Білорусі: двоє підлітків перебувають у дуже тяжкому стані

Двоє підлітків досі перебувають у дуже тяжкому стані після смертельної ДТП у Кам'янецькому районі Білорусі.

Про це повідомив посол України у Білорусі Ігор Кизим, передає Еспресо.TV.

Стан дітей стабільний, лікарі зазначають, що погіршення немає. П'ять з шести батьків вже прибули до дітей у лікарню.

"Двоє підлітків перебувають у дуже важкому стані, троє – у важкому стані. Ще один підліток йде на поліпшення. Усі решта дітей, які їхали у автівці, покинули територію Білорусі та їдуть додому", – заявив посол.

Усі батьки травмованих перебувають у лікарні, з ними постійно спілкується український консул.

"Діти, які лежать у госпіталі, не є транспортабельними. На жаль, лікарі кажуть, що їх не можна транспортувати", – додав Кизим.

Досі проводиться слідство.

Водій мікроавтобуса Рено Мастер, який перевозив юнацьку футбольну команду з України і 13 травня потрапив у ДТП на території Білорусі, затриманий.

Про це в ефірі телеканалу 112 Україна розповів уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

"Водій, який керував автомобілем, затриманий. Він перебуває під вартою, з'ясовується питання щодо належного оформлення документів на цей автомобіль, – чи була ліцензія. Є сумніви, що належний транспортний засіб було оформлено для перевезення пасажирів", – підсумував уповноважений президента з прав дитини.

Він також повідомив, що стан постраждалих дітей не дає можливості перевезти їх до України.

"Ситуація дуже складна. Двоє дітей у дуже важкому стані, троє дітей – у важкому, одна дитина – у стані середньої тяжкості. Але всім цим дітям лікарі поки забороняють будь-яке транспортування. Троє дітей перебувають у Брестській обласній лікарні у важкому стані. Одна дитина стала вже транспортабельна, її прооперували в районній лікарні, Кам'янецькій, – її уже транспортовано до Брестської обласної лікарні", – розповів Кулеба.

Він прогнозує, що в найближчі два-три тижні решту постраждалих навряд чи можна буде транспортувати.

Також Кулеба розповів, що зараз до Білорусі спрямовано додаткову делегацію з України, щоб надати всю необхідну допомогу.

"Я сьогодні спілкувався з губернатором Сумської області, зараз направляються два автомобіля, один з яких – реанімобіль – забере дитину, яка, на жаль, загинула. І також їдуть керівник апарату, директор департаменту охорони здоров'я та дитячий лікар, саме з Сумської області. Їдуть туди, щоб надати всю відповідну допомогу ", – зазначив Кулеба.
За його словами, майже всі батьки постраждалих дітей зараз перебувають у Білорусі. Батьки загиблого хлопчика їдуть разом з групою, щоб забрати його тіло.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: